søndag 29. mai 2011

Dans med bølger

Auking til sørvest stiv og til dels sterk kuling 20, dreiande vestleg, minkande til frisk bris 10 seint i kveld seinare sørvest bris. Regn og regnbyer.

Den sterke vinden holder stand. Noe som gir en ypperlig anledning til å trene bølgepadling og medsjøpadling.

Medsjøpadling gir god trening både når en skal arbeide seg opp mot vinden og når en skal "peise på" for å fange de rette bølgene. Det er rene intervalltreningen.









Det er utrolig morsomt når en får skikkelig med fart av bølgene. Av og til dukker kajakkene ned i bølgene og farten avtar.







Dersom en klarer å holde kajakken over bølgene øker farten såpass at roret på Eliten begynner å vibrere - selve bekreftelsen på høy fart i kajakken. Ble også reddet av Elitens gedigne sluttstabililitet i ett av de mer krevende bølgepartiene som jeg tok i høy fart. En utrolig herlig dag på sjøen!

søndag 22. mai 2011

Kulingpadling på Rennesøy

For andre året på rad ble klubbens tradisjonsrike Kvitsøytur avlyst pga kuling. I fjor blåste det rundt 15 sekm fra nordvest og i år ca 13 sekm fra sørøst. Det åpnet seg muligheter for å få litt morro medsjøpadling til lokalbefolkningens bekymring.

søndag 1. mai 2011

1 maipadling

Sommerværet innbyr til flott padling i helgen.

Lørdag startet guttene med 101 padling og bading i Lutsivassdraget.

Den tradisjonelle 1 maituren i "fagforeningen" gikk ut i havet til Håstein dvs naboøyen pga fuglefredning. Varmt og fint men vind på ca 8-9 sekm fra vest/sørvest gjorde turen til en artig opplevelse for eldstemann som satt fremme i dobblingen og nøt de brytende bølgene som jevnlig slo over han.

Det ble en kameratreddning rett ette middag noe som ga turen en ekstra snert. Turstart og slutt var indre havn i Tananger og returen gikk innom havnen på Rott for ettermiddagskaffe.

Ett tidlig høydepunkt på 2011 sesongen.