lørdag 16. november 2019

Ny kajakk til kajakkrederiet - VKV Seagull Elite


Som kjent er det stort sett behov for entil kajakk. I april fikk jeg en splitter ny VKV Seagull Elite. Ett kunststykke på 20 kg fra mesterbyggerne hos Vitudden Kanotvärv i Vestervik, Sverige.


Lekker og effektiv skrogform - V skrog for myk og effektiv gange i bølger

Den 10 år gamle VKVen solgte jeg til en medpadler i kajakklubben som var klar for litt morsom og utviklende padling i Eliten. Sitter langt inne å selge selve gokajakken som jeg har padlet noen tusen kjekke kilometer i. Morsom og trofast følgesvenn på mine korte og lang turer. To turer fra Sverige til Finland og fra Svinesund til Torekov. Turer på Helgelandskysten, fra Å til Værøy i Lofoten er noen av de minneverdige turen pluss hundrevis av hverdagsturer i nærområdet uten en eneste feil eller problem av noe slag. Kan virkelig like en kvalitetskajakk. Altså mange gode padleminner fra den kajakken som heldigvis fikk ett godt hjem.
Nå har jeg padlet VKV Elite i over 15 år, så hvorfor ikke kjøpe en mer trendy turkajakk ala Taran? Svaret er enkelt. VKV Seagull Elite har alt en god turkajakk skal ha etter mine begreper, og den nye kajakken er noen kilo lettere og har det siste pedalsettet som enkelt lar seg justere sittende i kajakken. Videre har jeg den fete måken på framluken.

Kajakken skal virke 100% hele tiden, den skal være holdbar, solid, lettpadlet, lett å laste, en skal sitte godt, en skal ha en optimal padlestilling, kursstabil, den skal ha meget gode løsninger og detaljer, og ikke minst skal kajakken være morsomt under medsjøpaling. Det er heller ikke feil at kajakken har ett godt lasterom slik at favorittsoveposen og teltet, samt litt ved kan være med på turen.Kajakken veier ca 20 kg, i heavy duty utgaven dvs karbondukforsterket glassfiber, noe som er noen kilo (3-5 kg) lettere enn den gamle Eliten, som ikke opplevdes spesielt tung - tvert i mot.

En kan faktisk godt kjenne vektforskjellen feks under løft fra brygge til stativ og fra biltak til stranden  - da er det gull verdt å ha kajakken så lett som mulig. Samtidig er det viktig at kajakken er solid, spesielt når en skal opp og ned fra høye brygger med fullastet kajakk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar