mandag 28. juni 2010

Smak av sommer.

Endelig sommer - skyfri himmel, over 20 grader og 2-3 sekm vind. Bort med tørrdrakt, nå er det kortbukse og kortarmet som gjelder. Roar var initativrik og innkalte til kortbuksepadling til Håsteinen som ligger noen kilometer vest for Tananger. Høy grillfaktor og kosepadling tiltrakk 13-14 padlerer som padlet utover i havet, og padlepraten gikk høytlytt - rene syklubben.


Etter litt showoffrulling med helsetrøye, wing og en gammel men god Svalbard, som var kjøpt av klubben for en rimelig peng, og som nå hadde blitt gul og kul, lå grillrøyken tett over Håstein.
På tilbakeveien rundet vi Håstein og så tre havørn og late dønninger som gjorde at vi kunne kruse inn mellom holmer og skjær. Vi la også ruten innom Rott havn før vi returnerte til Tananger indre havn og turen ble avsluttet med lav puls i 18 tiden etter 7 timer og drøye 28 kilometer. Alle var enig om at det hadde vært en flott tur.

Litt tidligere i helgen var været ikke like sommerlig, men guttene ga ikke fred, de ville padle og ligge i telt, selv om hytten ligger padleminutter borte:). Argumenter typer "det er så koselig når det regner på teltet" gjorde at jeg til slutt var enig. Vi sjøsatte en dobbling og en enkel SOF til minstemann på 8. Minstemann, inspirert av min siste surferunde i kulingen, fikk det for seg at han ville surfe på vannet, men det var desverre både lite vind og lite bølger. Vi traff to padlere fra klubben som var ute på en kveldstur. Vi padlet en 5-6 kilometer, og eldstemann var motor fremme i dobblingen, så jeg kunne konsentrere meg om å sitte bak å styre.


Det ble bål og pølser, bading og fisking, og til tross for kjølig vær med regn var det såvidt jeg klarte å overbevise de om å ta turen til hytten istede for en ny natt i teltet.

2 kommentarer:

  1. Åh, nå ble jeg misunnelig. Her oppe sparer vi på finværet foreløpig - tillegg krangler ryggen så jeg sitter på land. :( - Men desto artigere å ha innlegg fra dere andre å lese på i mellomtiden. :)

    SvarSlett
  2. Vi får satse på at kontoen for finvær er fylt opp til ASKR;). Husk at padling er bra mot ryggonde:)

    SvarSlett