lørdag 26. mars 2011

Kjør og Rott

Skyfri himmel, tilnærmet vindstille og 2 grader. Vi var tre padlere, en med hund på bakdekk, som padlet fra Tananger over til Rott for en kopp kaffe i kajakken før vi satte kursen over åpent hav mot de ubebodde og isolerte Kjørøyene. På grunne steder var det over 10 meter sikt i havvannet - klart og kaldt. Etter en matpause og kaffe i solveggen tok vi en spasertur rundt den øde øyen Nord Kjør. Vi tok deretter turen rundt Sørkjør og fikk kjørt oss kraftig i de brytende bølgene, før vi satte kursen over til havnen i Rott der vi tok en kopp kaffe i ettermiddagssolen. Det ble ca 8 timers tur i bedagelig turtempo og 27 tilbakelagte kilometer på havet.

2 kommentarer:

 1. Utrolig kult med bikkja på bakdekket, er den så rolig og var den med på hele turen?
  Det virker som om dere kommer nærmere selene enn det vi gjør her på østlandet. har lyst til å padle ut til de øyene merker jeg.

  SvarSlett
 2. Hei RulleRolf! Joda, hunden på bakdekk er med på hele turen og den er relativt hyppig med på andre turer også. Det er en flink hund - når bølgene går høye så legger den seg godt nedi kassen;).
  Det er 4 kilometer i rett linje fra vestsiden av Rott og det burder ta en 35-50 minutter i vanlig turtempo. Som en ser av kartet så tar alle vindrettninger godt iom at de ligge eksponert til og det er mange lumske grunner på overfarten der stor sjø plutselig reiser seg og bryter. Øyene er forøvrig relativt vanskelige å ta seg i land på spesielt dersom en har tungt lastet kajakker.

  Kjørholmene er Rogalands første naturreservat og det er ilandstigningsforbud på alle holmer i perioden 15.4 til 31.7. pga hekking. En bør selvsagt også utenfor denne perioden vise hensyn til fugle og dyrelivet.

  SvarSlett