fredag 24. februar 2012

Logging av padleturer

Har savnet en mulighet til å logge turer, og ikke minst måle fart, særlig toppfart på medsjøpadling. Til nå har det loggen blitt til ved hjelp av ett excelskjema. Fikk ett godt tips fra oan på turen i går om å bruke Sportstracker.

Jeg var som vanlig litt skeptisk til om den faktisk kunne registrere turen riktig gjennom karbon/glassfiberskroget. Det virket faktisk, den hadde logget turen med alle vitale data - kult!

Til og med de merkelige rundene vi tok for å fange bølger var tegnet inn på kartet. Toppfart i løpet av turen var nesten 12 km, og i starten av turen lå vi rundt 9 kilometer i timen.

Det var kjemepenkelt å laste appen ned på telefonen, og relativt enkelt å opprette en profil slik at en får en treningsdagbok tilpasset ulike aktiviteter. Var også imponert over hvor enkelt det var å bruke den.

Erfaringen med GPS til bruk som logg er dårlig - altid ett eller annet som svikter. Ulempen med å bruke telefonen er at en forbruker batterikapasiteten, noe som er en stor ulempe dersom turen går over en hel helg eller en uke med padling. Med tanke på dette så blir det nok ikke en uttømmende logg. Manuell registrering må nok til okke som.

Det er også mulig å kjøpe en hjertemåler for å måle mer nøyaktig.

Er klar over at det finnes ulike slike appbaserte treningslogger bla følger det med en Nike+ iphone løsning som jeg ikke har testet, da jeg synes sportstracker virket bra iom at de har en egen padleregistreringsmodul.

Kom gjerne med motforestillinger og tips til alternativer.

Ta en kikk her: http://www.sports-tracker.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar