søndag 25. mars 2012

Padletur i rå natur


Da var det klart for en ny klubbtur til en av de mest fasinerende steder i Norden - Trodla Tysdal. Det er en padletur i rå norsk natur. I år litt senere på året enn vanlig, og turen gikk i flott og varmt vårvær.


Det kunne være fristende å padle uten tørrdrakt, men med en vanntemperatur på 2-3 grader var det uaktuelt, og med tørrdrakt fra Ursuit i Goretex med ett tynt HH Lifa under gikk turen uten å bli overopphetet selv om drakten er svart.


I motsetning til tidligere på år var det nå mye aktivitet i hyttene og gårdsbrukene langs vannet. På Holmane var det full aktivitet og villsauen beitet i solskinnet. Til og med væren var litt vårdorsk. Har sjeldent sett så flotte speil i vannet som på lørdag.


Etter innstalering i hytten ble det å ta turen opp langs Hans- Nilsen Haugeveien. På grunn av mye vann i vannet og i elven gikk det ikke ann å krysse elven. Minstemann i følget lokket meg til å ha på tørrdrakt å renne ned elven tilbake til hytten. Morsomt.


Etter middag og gode historier på garden med de obligatoriske tilslørte bondepikene ruslet vi i mørke tilbake til hytten. I det vi krysset over elven oppdaget vi ca 20-30 røyer eller ørret som to under lyset på bruen. Flott syn i det klare vannet.Turen tilbake startet med lavt skydekke før det sprakk opp og det ble blå himmel, sol og flott vårvær.

Noen av de tøffeste padlerne ble så motivert av dette at de staret rulletrening. Det såg kaldt ut.

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder och härlig natur.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar Stefan! Vi er priviligert i No og Sv med flotte padleområder. Padlehilsen fra Kjell

    SvarSlett