søndag 3. juni 2012

Hidra - ett padleparadis


Fikk en kjempefin tur i helgen med kajakklubben. Vi startet turen fra Abelsnes med kraftig motvindspadling på fredagskveld. Vi la oss i le av fastlandet og snirklet oss langs den frodige fastlands siden nordvestover opp Hidrasundet. I kveldsluften luktet det sterkt fra de blomstrende rognetrærne i lien.

Deretter krysset vi fjorden og padlet gjennom Eiekanalen, innom Rasvåg før vi padlet ut til Husvær. Jeg fant en egen søndavindshage med utsikt til Lista som passet godt til meg og teltet. Månen lyste flott gjennom natten. Ventet nesten av Jean Michell Jarre skulle dukke opp på en av knausene med synten.

Vinden roet seg til natten. Lørdagsmorgen var solen på plass - det samme var vinden. Rundt 11 sekm. Vi padlet over til Rasvåg for innkjøp og is på butikken, og slo av en drøs på kaikanten. Deretter var det tid for å utforske utsiden av øyene. Det var endel rotesjø, noe som er kjempekjekt.  Vi fant også ett brott som ble utforsket. Etter middag ble det tid til både toppturer og lek i rotesjø.På tilbaketuren fikk vi nydelige forhold for medsurf da vinden sto rett inn hidrasundet.


Alt i alt en topp sommertur i nydelig sommervær. Kaldt på natten men med god soverpose og liggeunderlag gikk det helt greit. Hidra er en frodig øy med supre padleforhold.

1 kommentar: