tirsdag 18. februar 2014

Valley Gemini SP - Test del IIFikk meg en tur på 12 km under blandete forhold og fikk noen flere inntrykk av kajakken, særlig fartspotensialet. I og med at kajakken ikke er laget for høy fart på tur og bare er noe over 4,5 meter, var min antagelse att dette kommer til å gå tregt.

Først litt mer om oppsettet. Kajakken er satt opp med to runde luker, den fremme og dagsluken, samt en oval luke bak. Selv om dette ikke primært er en langturkajakk kan en få med seg endel saker til overnatting dersom en er minimalist. Lukene er i kjent Valleykvalitet og som vanlig på PE kajakkene skal en være noe forsiktig med hendene i lukepåpningen da de kan gi kuttskader.

Ellers sitter jeg som ett skudd i kajakken - vel og merke dersom en liker å sitte tight. Veldig gode seter og god kontroll over kajakken med kne og hofte. Meget enkel å rulle og sculle, men kanskje helt på Romany nivå.

Fikk ett kutt i hånden av knestøttene, samt ett sår i fingen når senkekjølwaieren gled ut av hendelen (som de desverre ofte gjør på Valleykajakkene) ved starten. Det gjorde også at jeg måtte padle uten å kunne aktivere senkekjøl. I og med at kajakken påvirkes endel av vind var det spennende å se hvordan kajakken var å håndtere når jeg etter ca 5 km skulle padle med sidevind på en 10 sekm.

På flattvann er kajakken noe "vinglete" men lar seg styre ganske enkelt med åren og kanting. Jeg hold utrolige 8,5 kmt gjennom Pyntesundet før farten gradvis sank til rundt 7 kmt. Når jeg kom ut i mer vind og bølgeutsatt farvann var kajakken meget enkel å håndere. Rettningsstabil og god. Fikk tid til litt lek i bølger og fikk en toppfart på 9,7 kmt. Totalt var snittfarten på turen 6,1 kmt, noe som ikke var så verst med tanke på at dette er en utperget leke og steinhinkingskajakk.

Min antagelse mht farten var derfor ikke riktig. Må si at farten var overraskende god. Nå gleder jeg meg til å få testet den i noen større bølger:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar