Første alternativet er å foreta en assistert eller uassistert "Seal launch" fra bryggen. Hele tre deltakere lot seg friste til en quikstart på kurset, og lot seg ivrig falle ut fra høy brygge, noe som for flere ga en anledning til å gjennoppfriske "wet exit" og kammeratreddning. Med andre ord ett kinderegg!
Resten av kurset sjøsatte fra lav brygge uten videre viderverdigheter. Etter en rask repitisjon av årens anatomi og funksjon, var det trening på lavt støttetak og kanting. Med fokus på effektive fremdriftstak padlet kurset seg opp mot Ulsnes. På vei nordover dukket det opp to blåser med passe avstand for å trene bakoverpadling i 8 tall.
Derette ble det fokus på baugtak og svingteknikker. Etter litt testing fortsatte ferden lang land på Ulsnes der vi gikk i land. Vi var ikke før kommet i land før Det Norske Forsvar var på pletten med Gelenderwagen med barn eller barnebarn i kjøretøyet, fikk vi en kontant beskjed om å snu 180 grader rundt. Kjekt å se at forsvaret fortsatt eksisterer og fungerer slik at kritiske militærbaser ikke blir invadert at sultne padlere på kurs sånn uten videre.
Vi padlet noen bukter videre nordover før en velfortjent lunsj. Når lunsjen var ferdig begynte det å regne, men det betyr selvsagt ikke noe når resten av dagen uansett er våt.
Dag 2 startet på Hellestø havn. Utforskning med kajakken langs land nordover gir mange flotte muligheter for å innøve og automatisere styretakene, kanting, samt å kjenne på bevegelse i havet.
Store smil i kombinasjon med konsentrasjon preget deltakerne. Havet var flatt da det "blåste" 2-4 sekm fra 40 grader, og meget lite innkommende swell.
Allikevel klarte vi å få en ukrontrollert velt i gruppen slik at det var mylig å få en tilnærmet "reel" redningsaksjon. For de fleste var dette en ny padleerfaring.
Etter lunsj var det litt mer bølger på sjøen og vi fikk anledning til å leke og trene med kajakkene i litt småbølger.
Alltid en slager å stå i flåten. Litt mer krevende når sjøen beveger seg noe.....
Egenreddninger av forskjellig sort.....
Tømming av kajakk til havs....
Eskimoreddning er nyttig å beherske....
Høyestøttetak er viktig, men litt krevende på flatt hav.....
Siste del av kurset bruker å være padling i og på brytende bølger på stranden.
Vi satte derfor kursen mot stranden for å leke i "Ancel snapperne", som er betegnelsen på meget små bølger på stranden.
For surferner er Ancel snappers, ikke surfbare bølger, men for padlere er det mulig å surfe disse også. Det er en kunst å lese hvilke swell som er brukende.
Undertegnede avsluttet med å forsøke Cleopatras Needle som har sitt navn etter obelixen i Luxor. I kajakken ser det slik ut:
Overraskende enkelt å få kajakken padlelbar på dypt vann med en eller to gode medpadlere etter en slik situasjon. En fin avsluttning på kurset og mange fornøyde deltakere med teknikkurs oblatet på Våttkortet sitt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar