mandag 14. november 2016

Søndagstur - rundt Usken

Da var en hektisk padlesesong over, med mange padlere på vannet i Stavanger. Da er vi noen få padlere som padler videre på søndager. Fem padler hadde funnet veien til klubbhuset for å sette kurs rundt Usken. Jeg valgte å ta epic midwing og morsomme VKV Seagull Elite for å fange surf på vindbølgene.

En "klassisk" padlerunde med stopp på Litle Teisholmen for kaffe og mat. Første leg opp til sørspissen gikk i svak motvind og litt bølger fra Gandsfjorden da det blåste svak bris fra Sørøst. Da vi rundet sørvestsiden av Usken ble det lett padling til lunsj etter ca 11-12 kilometer. Sandbunnen i bukten er innbydende i klart sjøvann. Den klare sjøen er ett av høydepunktene med vinterpadling.
Litle Teisthomen ble kjøpt av kommunene  Sandnes og Stavanger i sammen, og er forvaltet av Ryfylke friluftsråd. Jeg har vært fast gjest på øyen siden overtakelsen på slutten av 2000 tallet og må si at øyen i dag fremstår som meget velskjøttet. Kred til Ryfylke friluftsråd for det langvarige arbeidet med holmen!

Vi padlet på østsiden av Kalvøy og Lindøy før vi krysset over fra Vassøy til skjermet farvann, og lav solskinn inn til klubbhuset. 22 herlige padlekilometer.

2 kommentarer:

  1. Det er flotte bilder her!

    Jeg er opptatt av å få flere ut på tur. Ikke bare for at det er sunt både fysisk og psykisk. Men mest for at det er en fin måte for å få den yngre generasjon til å føle noe positivt for naturen. Det er jo de som skal overta den etter oss.

    Jeg går mest i fjellet, men ser at jeg mangler en del timer i kajakk. Det er en fin måte å oppleve naturen på.

    SvarSlett
  2. Hei Jon Arne, og takk for hyggelig tilbakemelding på bilder. Kjekt dersom du blir interessert i å prøve kajakk. På våre kanter er det en enkel og relativt miljøvennlig måte å utøve friluftsliv i nærområdet på. Jeg har to ungdommer i huset som jeg etter beste evne forøker å ta med på ulike turer, også padleturer. Er derfor veldig enig i ditt standpunkt om den oppvoksende genrasjon. En må få de på tur så tidlig som mulig....

    SvarSlett