tirsdag 18. april 2017

Påskepadling - kveldstur fra Finnøy til Jåttåvågen


Etter ski og hyggelig lag med venner og familie i påsken fikk jeg tatt en padletur hjem fra hytten. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til å ta turen da det var litt vel frisk bris i mot og det er tross alt litt tidlig på sesongen, og det hadde sluddet kraftig tidligere på dagen.

Men etter en hyggelig ettermiddag i solen på stranden, løyet vinden såpass at padlemotivasjonen kom seg såpass at jeg startet padlingen mot Jåttåvågen ca 30 km unna.

Det gikk relativt trått de første 15 kilometerne, men etter ca 10 km snudde vinden slik at den kom fra siden (vest/nvest), noe som var betydelig bedre rettning enn rett i mot. Solen kom og gikk og rett før jeg krysset Åmøyfjorden til Klovningen og Eigerøy kom det kraftig vindkuler og hagelbyger som svei skikkelig i ansiktet. Var veldig fornøyd med at capsen var på plass. Ellers kunne dette blitt meget ubehagelig. Jeg tok kveldskaffe under jervenduken mens bygen gikk over og en flott regnbue la seg over fjorden.

Etter kaffe og mat gikk turen videre sørover og vinden var løyet fullstendig og fjorden lå oljeblank. Jeg gikk forbi den nye severdigheten som var plantet godt på Fladaskjæret.

Ingen ble heldigvis skadet i grunnstøtingen og jeg var imponert over byggekvaliteten på glassfiberarbeidet på båten (Svensk kvalitet) som var tilsynelatende lite skadet i møte med norskt fjell.
Jeg padlet inn til Jåttåvågen i flott solnedgang og fikk som avsluttningsbonus noen flotte båtbølger til å surfe inn til kaien. Nok en fantastisk padletur i nærområdet.
Hele turen:2 kommentarer:

  1. Det så ut som en flott tur! :)

    SvarSlett
  2. Hei Mira, supert å få være ute om våren når naturen pulserer og været skifter fra minutt til minutt. Vi er heldige som har så mye flott natur rett utenfor stuedøren. Om en drøy uke så blir det en helgetur med kajakken og telt i Ryfylke - ser frem mot det.

    SvarSlett