lørdag 1. januar 2011

Året 2010 sett fra kajakken - ett tilbakeblikk

Etter ett relativt aktivt år i kajakken kan det konstateres at jeg har padlet alle måneder i 2010.

Oppstart ble 2 januar med overnattingstur til Teistholmen med padlere fra klubben med 13 minus og flott vintervær - det ble 3 padleturer i januar med tilsammen 53,7 km.I februar økte aktiviten betydelig og totalt ble det 6 turer og 137 km i skjærgården rundt Stavanger.

I Mars ble det 4 turer med tilsammen 98 km.


I April var høydepunktet kurset med Jeff Allan på Tungenes og ble det padlet 8 turer der den lengste turen ble fra Svinesund til Torekov med årets lengste dagsettappe på 74 km og kryssing av den gedigne Laholmsbukten.

Mai ble det kursholding og klubbtur til Bømlo og totalt 105 km.I juni ble det mye padling fra hytten i Lutsivassdraget og en flott og lang tur til Håsteinen, totalt 121,5 km. I juni var det også ut for å smake på kulingen.
Video fra kulingpadling her

Juli er padlemåneden forann noen med bla. den obligatoriske toukeren på hytten i Skärgårdshavets nationalpark. I år ble det også tid til en ukestur rundt Åland med 24 grader i sjøen og 26 grader på land, før det bar videre til padleårets desiderte høydepunkt - Arctic Sea Kayak Race (ASKR). I år genererte det snaue 400 km i kajakken, noe som var betydelig mindre enn i 2009, men allikevel nesten 2 fulle uker i telt med flere daglige sjøbad.Såvidt innenfor døren etter ASKR var det avgårde som turleder på klubbturen "Fra Fjell til Fjord" med dressinkjøring på Flekkefjordbanen og årets Lysefjordtur som kan komme opp i 130 harde kilometer dersom en ønsker, men i år ble det kun 45 km padling. Totalt 114 km padling i august.I September ble det mye padling på Lutsi med guttene og avholdelse av grunnkurs Hav.I Oktober var det klubbtur til Klosterøy og jeg rundet 1500 km i kajakken. Jeg fikk også en GP til meg og yngstemann.I November startet bassengtreningen og begge guttene fikk rulletrening. Rakk også nesten 100 km med padling. Desember har bydd på mye fint padlevær med nissetur og mange og lange turer både på egenhånd og med klubben.


På slutten av Desember skal det ikke unnslås at det ble padling for å sanke kilometer, der den siste turen på 46 km av totalt 126 km denne måneden ble ett flott punktum for ett innholdsrikt og variert padleår.


Totalt padlet jeg i 2010 - 1817 kilometer og hadde 30 overnattingsdøgn i telt, og mange flotte padleopplevelser med kjekke medpadlere og storslagne naturopplevelser, alt i alt ett greit padleår.

3 kommentarer:

  1. Många fina bilder och turer. Tack!

    SvarSlett
  2. Flott oppsummering som vitner om et misunnelsesrikt padleår :-)

    SvarSlett
  3. En herlige historie, bra område du har i nærheten.

    SvarSlett