lørdag 18. juni 2011

VKV Anita K2 Jubileum

VKV Anita K2 Jubileum (A2) er en spennende tomannkajakk fra kvalitetsprodusenten VKV.

Padle ”dobling” er sosialt og morsomt. Jeg og guttene har hatt mye flott padling i en slik kajakk.

Dobling er velegnet for bruk for barn og ungdom som vil padle litt selv. Kajakken er også egnet til par der det er ulike padleferdigheter. Mange doblinger er tunge, breie og allment klumpne. A2 er ikke slik i det hele tatt – den er smal som en K1 havkajakk og er derfor betydelig raskere og morsommere å padle. En særlig fordel med A2 er at en padler kan håndtere kajakken alene med barn/ungdom, og med litt trening opp og ned fra biltaket.

A2 er meget velbygget K2 kajakk og noen mener den er en mellomting mellom havkajakk og turracer. Dette er vel å overdrive rankheten betydelig? Jeg har padlet kajakken på åpent hav med ca 2 meter brytende bølger, så kajakken tåler stor og vanskelig sjø usedvanlig bra. Får en sjøen bakfra så surfer den kjempelett på medsjø og får god fart. A2 er imidlertid ikke egnet for to nybegynnere, en av padlerne bør ha litt erfaring og kajakken er fin som treningskajakk for litt øvede padlere.
Den er ikke bare en fryd for øyet, men den har også egenskaper som erfarne padlere vet å sette pris på - sjøsterk, rask og morsom å padle i bølger.


Produsenten anser at kajakken er "Avsedd för touring eller expedition. Lättdriven, sjöduglig, tidlös elegant. Dubbelkajaken som synes oss ha fått sin fulländning i detta utförande. Dubbelkommando är standard."
Kilde: http://www.vitudden.com/kayak_6_se.php

A2 ble designet og produsert fra 1930 tallet og for 40 år siden ble den store kajakk-ekspedisjonen "Japan på langs" i 1967 der Knight & Dimancescu padlet i 4 stk VKV Anita K2 langs Japan. Historien er beskrevet i National Geographic sept.1967 utgaven se film her: http://smaavoll.blogspot.com/2011/02/japan-kayak-expedition.htmlKajakken brukes fortsatt til ekspedisjoner som her:
http://chriskayak.blog.com.mt/2009/06/09/kayaking-for-a-good-cause/
og holder når rekorden rundt Malta på 9 timer og 36 minutter. Kajakken har også krysset over fra Malta til Sicilia http://www.vitudden.com/crossing_malta_channel_uk.php

Opprinnelig ble kajakken produsert i mahogny med underliggende ror, uten skott og med sparkebrett og styrepinne frem til 70 tallet, og veide i denne versjonen godt under 30 kilo.
Jeg har en 2006 modell som nok muligens er den endelige versjonen på 31 kg i glassfiber med kvalitet og gjennomprøvde løsninger i alle ledd.

VKVs superbe sete, pedaler og ror, samt øvrig riggutrtustning for god funksjon og lang levetid. Kajakken er også forberedt for VKVs redningssystem med seawings.

Blir stadig imponert over holdbarheten og padleegenskapene til disse kajakkene.

Fin som familiekajakk og spenstig om man er to som tar i og superartig på medsjøpadling!

Andre tester av A2:
http://www.padlesiden.no/Global/Tester/Tester%202004/VKV_Anita_K2.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar