tirsdag 31. mars 2015

Langtidstest av Palm Nova og Kokatat Nomad Mukluk

Palm Nova
Palm Nova er en høy padlesko (mukluks) med 3 mm neopren nede, og nylon på leggen, noe som gir god bevegelsesfrihet, og for å ivareta sikkerheten er det ikke snører på skoen.

Skoen passer godt for touring i havkajakk, surfski, vinterpadling og opphold på land ifbm slike aktiviteter. Når en i alle år har hatt for små padlesko vet en å verdsette ett par gode padlesko.

En vanlig utfordring ved padling er å komme seg tørrskodd i land, særlig på høst, vinter og vårpadling. Selv om en bruker tørrdrakt vil en dersom en får vann mellom skoen og tørrdrakten bli nedkjølt i foten, og etter hvert bli ubehagelig. Med høyt skaft vil en kunne vasse i land på de fleste steder uten å få vann inn i skoen, da de er vanntette til toppen av skaftet. Da er Mukluk ett bra alternativ. 

Mukluks er padlesko med høyt skaft. De finnes med hel neopren eller med skaft i diffusjonsmateriale. Jeg foretrekker Mukluks uten neopren i skaftet da en kan benytte lag på lag prinisppet, de er ikke like ”klamme” og er lettere.

Skoen er uvanlig romslig sideveis i sålen, og er en av de få padleskoene som jeg passer til mine føtter (str. 45/46). Jeg har størrelse 12 eller 47. I disse skoene kan jeg ha tykke ullsokker under tørrdrakten, og samtidig ha god bevegelsesfrihet. 

Skoen sitter godt på takket være en justerbare stropp med borrelås over vrist og bak hæl.  Stramming med spenne oppe på leggen. 
Skoen har en god og sklisikker såle.

Alle sømmene er limt og tapet for å gjøre den sterk og motstandsdyktig mot vann. Solid såle i såkalt "Diamond Traction", hva nå det innebærer. Skoen er forsterket oppå foten og i tåpartiet, støtdempende mellomsåle for komfort og med lavprofil hæl.

Gode og passelige padlesko er viktig for en god padleopplevelse. Trange padlesko gjør at en fort blir kald i foten noe som er meget ubehagelig, selv med bruk av tørrdrakt, og kan sågar gi krampe. Eneste utfordringen var at jeg måtte kjøpe ny kajakk (NDK Romany XL) for at skoene skulle passe under dekk (str 12/47). I VKV Seagull Elite passer de akkurat.

Vekt ca 565 g (8- 42)

Palm Nova vs Kokatat Nomad


Jeg har hatt Kokatat Nomad som er veldig behagelige sko, men ikke like behagelige som Palm Nova for min fot. 
Tilpasningene i Palm Nova er også betydelig bedre enn den noe enklere løsningen til Kokatat Nomads. Opplevde også at Nomads begynnte å lekke etter relativt kort tid. Skaftet er dessuten noe stivere på Palm Nova noe som gjør tørking av skoen enklere da den fungerer som en skorstein for dampen. Dessuten var levetiden betydelig kortere på Nomads da de begynte å sprekke opp i sålen etter ca 1 års bruk. Jeg har nå brukt Palm Nova i snart 2 år og de er fortsatt som nye. Vil nok si at en får mer for pengene og ett bedre produkt ved å kjøpe Palm Nova.

Konklusjon: 

Palm Nova er meget gode mukluks for året rundt bruk, både med og uten tørrdrakt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar