søndag 14. november 2010

Søndagstur - Sandvigå - Bru

5 grader og 6 sekm vind fra sørvest og regnbyger var perfekt vær for søndagstur. De siste søndagsturer har hatt variabelt vær. Her fra sist søndagstur:

Og søndagstur for to uker siden:
I vanlig søndagtur stil med småprating var vi 5 padlere som padlet nordover i rettning Bru. Jeg padlet en klubbkajakk,Valley Club, med GP. På veien traff vi "Neptun" som var ute å luftet Think Legend, og jeg slo av en lang prat slik at det jeg ikke tok igjen resten av følget før vi var på Line.

Underveis til matpausen på Bruhalsen så vi flere ærfugel hanner - ekaller (Somateria mollissima). Ellers var det ikke noe tegn til dyre og fugleliv før jeg på tilbakeveien såg en teist som lå å vaket rett forran kajakken. Når vi startet matpausen begynte det å blåse opp og regne relativt kraftig. Det ble en kort matpause. Regnet fortsatte til vi begynte å padle videre.
Underveis tilbake til Sandvigå traff vi flere fiskere som vi slo av en prat med.
Til tross for at jeg padler med GP og bøtteplast går det relativt greit å holde tempoet, selv om marginene er mindre. Jeg får også tid til litt skulling og ruller mens jeg venter litt på resten av følge. Alt i alt nok en flott søndagstur.

5 kommentarer:

 1. Ja, det var litt småkaldt i dag. Så det vart ein kort pause på oss i Askvoll også i dag. Elles er jo vinteren ei fin tid for padling!

  SvarSlett
 2. Hvorfor padler du bøtteplast?
  Hva har skjedd med VKV'ene?

  SvarSlett
 3. Enig Odin - vinteren er en fin tid for padling. Husker jeg savnet det når jeg bodde i Oslo. Frode, det er ett "problem" med VKVen - den er for rask;) og så trenger jeg litt trening med tungt og tregt utstyr. Kjenner at høye fremdriftstak med en tung GP og kajakk gir god trening for mage og rygg.

  SvarSlett
 4. He he, jeg skulle til å si at jeg kjenner problemet, men med en saktegående Rockpool så må jeg vel innrømme at jeg faktisk ikke gjør det.
  Men det virket som om det var en god tur.
  Kjekk lesning for oss som ikke kommer seg på tur :)

  SvarSlett
 5. Forresten.. Du har ikke en høyoppløseling variant av bildet av Rune foran Yme plattformen som jeg kan få låne?

  Jeg jobber i selskapet som har bygget doningen, og det kunne vært morsomt å vise frem et annet perspektiv :)

  SvarSlett