søndag 26. desember 2010

Nissene padler igjen


Nordaustlig bris, sol og minus 10-11 grader var ypperlige forhold for en søndagstur med kajakklubben.

Etter 2 dager med kroppsbygging i form av pinnekjøtt, riskrem og andre herligheter var det på tide å få opp tempoet i kajakkene.

Jeg lokket med langtur på 45 km rundt Fjøløy og Utstein kloster, men det falt ikke helt i god jord, slik at vi endte opp med den vante vinterløypen mot klokken rundt Usken.

Audun fristet med lunken hytte i uskesluppen, dersom ikke isen hadde lagt seg.
Vel fremme i uskeluppen skinte solen fra skyfri himmel, og vi fant ut at hytte var for pinglete slik at bordet med 40 cm snø i solveggen fristet mer.


Mens selskapet spiste julekaker på land skle den ene kajakken ut på sjøen, og det måtte vasses for å få den på plass igjen. Tilbake i klubbhuset ble det litt mer småkaker og kaffe som en koselig avsluttning på en flott tur.

3 kommentarer:

 1. Nydelege bilete! Vurderte ein tur sjølv i dag, men det var så inni granskauen kaldt at sofaen freisa meir i dag... Kanskje neste veke?

  SvarSlett
 2. Takk Odin, det var rett og slett herlig med 20 km i dag, selv om det var kaldt. Blir det for gale kan en innta kaffe og mat sittende i kajakken. Har nå nærmest optimal bekledning for vinterpadling.

  SvarSlett
 3. Odin, du må ikke kjenne etter eller se på gradestokken, bare tro at det er mildvær og dra ut. :) Prøvde metoden i dag, padla i frostrøyk mens det iset på alt, og det gikk helt fint. Hadde jeg ant hvor kaldt det var hadde jeg nok blitt heime jeg også...

  Stilig med den kule isen der, Smaavoll!

  SvarSlett