lørdag 4. desember 2010

Kveldstur på skøyter og bassengtrening

Forsatt flotte skøyteforhold i Stavanger, og vi tok en kveldstur på Bråsteivatnet i minus 10 grader og stjerneklart. Det er ingen måne om dagen slik at det var ganske mørkt, men vi hadde hodelykt i bakhånd, men etterhvert ble nattsynet bra, og vi klarte oss stort sett hele turen uten hodelys. En flott opplevelse og gli avgårde i mørket! Etterhvert blir en også litt varm, så kulden er ikke noe problem. Vi skøytet opp til sauefjøset på nordsiden av vatnet der sauen ble litt urolige når vi nærmet oss. Deilig å kjenne lukten av sauefjøs. Underveis ble eldstemann skremt av noe som så ut som ett stort "dyr" på land. Når vi fant ut hva det var kalte han det for ett barneskremsel;) Vi avsluttet turen med kakao og gutta hadde laget pepperkaker som jeg fikk smake på. Deretter var det full fart til bassengtreningen. Eldstemann var revansjelysten etter at minstemann på 9 år hadde tatt 4 eskimoruller på forrige bassengøkt. Med ca 20 minutter instruksjon og praktiske øvelser var eskimorullen inne - og eldstemann rullet vellykket 5 ganger, slik at minsteman har noe å strekke seg etter neste gang;).

Ellers mye lek og morro på bassengtreningen, som for første gang var fredelig etter oppstart med en 15-20 deltaker hver gang. Nå var vi en ca 8 stk, noe som er behagelig i det relativt lille bassenget. Vi avsluttet med en kort økt i badstuen der vi fikk høre om egenerfaringer med engelsk kostskole som ikke er noen dans på roser. Vi var enige om at det hadde vært en flott fredagskveld.

2 kommentarer:

  1. Så flinke barn! :o) Artig å lese om og se video.

    Jeg ble forresten veldig nysgjerrig på bilde nr. 3... Hva i all verden er det egentlig bilde av??

    SvarSlett
  2. Hei What?
    Det treje bilde er nok små gasslommer som er innestengt i isen - synes de ble riktig flotte;). Sannsynligvis metangass som oppstår ved forråttnelsesprosessen i gjørmelagene på bunnen. Dette gir mange flotte formasjoner i isen. Dersom du ser i mitt forrige innlegg ser du en annen variant med isbobler.

    SvarSlett