søndag 26. juni 2011

Eigerøy rundt

Endelig en skikkelig sommerhelg med kajakk og telt. Merket godt på kroppen at det var lenge siden jeg hadde padlet fullastet kajakk. Vi startet turen rundt Eigerøy i småbåthavnen i Eigersund sentrum i 11-1130 tiden.

Vi hadde Stig som turleder og kjentmann - da han har mange padleturer i dette området. Turleder hadde til og med sjekket at doen på overnattingsstedet var nyvasket. Eigersund kommune har tydeligvis orden i sysakene. Turleder hadde også ordnet 50 liter med ved da det var meldt 6-7 grader på kvelden.

Vi padlet ut Nordragapet til Eigerøy fyr. Over til Gardavigå så fikk jeg Eliten opp i godt over 10 kmt over ett langtstrekk - morsomt med medsjøpadling. Vi kom frem til campen i 16 tiden og lekte med kjakkene og noen tok en tur utaskjærs.

I viken som hadde flott sandbunn ble det ruller og cowboyentring av VKV S Eliten - entring av kajakken med cowboyredning gikk som smurt. Static brace og stå oppreist i Eliten gikk også helt greit.
Ca kl 18 var vi utslitt og vi etablerte leir. Det ble en flott kveld og mye god mat. Jeg hadde tatt med Saivo og frotset med plass - herlig.


Hadde teltduken åpen slik at morgenlyset kom tidlig inn i teltet. Det var jevn during fra naboteltene gjennom natten. Solen skinte fra tidlig morgen og vi tok frokost i nydelig sommervær før turleder demonstrete den fastmonterte pumpen som han styrte med føttene.
Turen gikk så ut til Svetlingan og Skarvøyholmen i søragabet. Vi gikk i land for å lete etter en plass der det visstnok skulle være bergkrystaller.
Jeg fant ingen mineraler men moden og søt krekling. La meg til i gresshyllen med utsikt mot havet, og nøt den flotte sommersolen og alle luktene fra hav, lyng og blomster - skikkelig lukt av sommer.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar