fredag 4. oktober 2013

Høy Himmel og smale sund - Danemark-Ulön


Etter 2 uker i Nord-Norge var planen skyfri himmel i Haparanda Skärgård, også kalt Øst-Helgeland. Desverre sto det kraftig regnvær på menyen der, så vi satte kursen for granittsvabergene i Bohuslän.


Norge har mye å by på for padlere, men det har jammen Sverige også. Vårt naboland har padleperler i kø, og til forsjell fra Vest og Nord Norge kan padling i Sverige oftere by på mye fint og varmt vær.

Under min vestkystpadling i 2010 hadde jeg merket meg en flott holme rett sør for Hamburgsund. Når vi ankom Hamburgsund blåste det imidlertid ca 11 sekm fra Sør-Vest og det var relativt friskt å padle den korte veien ut til øyen Danemark-Ulöen.


Dagen etter og resten av uken var det strålende vær med godt over 20 grader i luften og vannet. Stranden er kjent for å være en av de bedre på Vestkysten, men jeg foretrekker berg og det var det mye av her!  Merk at det ikke er tillat å telte på sandtungen mellom øyene. Det var ingen problem å finne teltplass. Varmt og klart vann med fin tareskog å snorkle i, og fine brott å padle på rett i nærområdet.

Trange pasasjer til å padle i og kort vei til butikken i Hamburgsund.


En må belage seg på mye båttrafikk og mye folk på øyen, men vi hadde flotte dager med mye kortbuksepadling og solbad. Oppsummert en skjeldent fin padleplass med mye å tilby.

2 kommentarer:

  1. Dette såg deilig ut! Vi planlegg camping/padleferie for neste sommar, og dette kan kanskje vere ein aktuell plass å reise :)

    SvarSlett
  2. Hei Mildrid, veldig barnevennlig da det er kort padling (ca 1 km) fra bilvei til mange potensielle flotte teltplasser... Hilsen Kjell

    SvarSlett