søndag 26. januar 2014

Valley Gemini SP


Klubben har fått seg to nye lekekajakker - Valley Gemini SP i plast.
Kort oppsumert en morsom liten kajakk:-).
Selv om kajakken kun er 452 cm lang er det god plass i cocpitt. Jeg hadde ingen problemer med å finne meg tilrette (184cm) og omtrent 90 kg. Selv om jeg har størrelse 12 i padlesko (ca 47) så gikk det greit - faktisk bedre plass til føttene enn i Romany Surf. Satt meget behagelig med gode støtter. Sprutrekket satt greit fast, selv om min copadler poppet trekket på en seallaunch - kanskje dårlig trekk eller dårlig festet?
Lettrullet og gikk overraskende greit å padle på tvers av sterk vind uten senkekjøl. Med senkekjølen nede gikk den som på skinner i noe sjø (ca 0,5 til 1 meter). På flattvann var den mer ugrei, men merket at det gikk lett å styre med å bruke skrogets markerte kant. Fikk surf i medvind på noe over 20 sekm og ca 1 meter bølge, og det gikk strålende - morro:-)

En kort video fra starten på padlingen:

Det virket som det var enkelt å entre kajakken via bakdekket. Forøvrig hadde vi sjekket at det ikke var mulig å drive under bryggen dersom svømming;-)

Eneste minuset var at fronten er noe høy slik at vindbygene fikk bedre tak i fronten enn påp feks VKV Elite eller Romany S. En bagatell egentlig - en lærer seg å mestre dette etter noen få turer under slike forhold.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar