mandag 24. februar 2014

Valley Gemini SP - Test del III


Da fikk jeg testet Geminien i snille forhold på stranden.

Som nevnt er dette en kajakk designet for lek på strand og brott. Den er på grunn av sin korte lengde meget enkel å håndtere i bevegelig vann.

Som nevnt tidligere sitter en svært godt i kajakken men en fantastisk bra kontakt med kajakken som ikke glipper på noe tidpunkt. Kajakken fremstår ellers som meget robust og står for en støyt.

Noen praktiske detaljer er at det er slipt ett glatt område fremme på kajakken slik at det gikk greit å  montert sugekopp til feks kamera.

På grunn av sin relativt høye vekt og korte lengde har den en tendens til å misse bølgene dersom du ikke er helt ute på bølgen, og selv om den er kommet opp i surf så kan den falle bakpå bølgen. Det gjør den egnet for litt større bølger. I går misset jeg flere surfer som Romanyene ikke hadde problem med å fange. Det kan være at den ujevne men kraftige motvinden opp i 17 sekm. bremset mer på Geminien enn på Romanyen.

Når en vel var på fronten av bølgen vil den på grunn av sin korte lengde og lave volum i fronten grave seg ned i bølgen og dermed bremse farten betydelig evt gi bunnkjenning, noe som da lett kan medføre loop, og det er jo kjekt.
Fikk satt sammen noen klipp fra padlingen.


Alt i alt en kajakk med potensiale til mye lek og morro. Og med Valleys ypperlige kvalitet på bygg og løsninger, en kajakk med presumptiv lang og problemfri levetid.

2 kommentarer:

  1. Såg moro ut dette. Skulle gjerne hatt ei slik strand (og kajakk) å leike meg med! :-)

    SvarSlett