søndag 30. mars 2014

Sesongstart med 101


Som i resten av Sør-Norge var det ett veldig flott vær i helgen. Det er også relativt lyst om kveldene slik at det nå er mulig å padle utover kvelden.

På fredagsettermiddag fikk jeg tatt en testrunde rundt Usken. Kjente meg noe uopplagt og wingåreteknikken opplevdes noe rusten for å si det slik. Det tok meg noe i undekant av 2 timer å padle noe over 17 km med Eliten, noe som ga ett snitt på 8,8 km/t - noe jeg egentlig er rimelig fornøyd med, tatt i betraktning att jeg ikke liker trening. Det var ikke kjempeubehagelig å padle med tørrdrakt (Ursuit AWS)- det er tross sol og fint vær, veldig kalt i vannet, men ble relativt svett i ettermiddagssolen.

På lørdag ble det sesongpremiære i 101. Nydelige forhold i Lutsivassdraget og traff endel andre padlere. Da brukte jeg Ursuit MPS noe som var veldig greit. Ble varm og god men ikke særlig svett. Det siste var nok fordi jeg stoppet rett som det var og tok litt bilder og strakk litt på baken. Kjenner at det er lenge siden jeg satt på tresitsen sist. Fikk alikevel ett snitt på 8,3 km/t.

Søndagsmorgen lå fjorden som ett speil og det ble familietur til Usken. Båtfolket var for alvor på fjorden, og desverre også vannscootere. To stykker som i ca 30 knop freste noen meter fra land - noe som selvsagt er ulovlig. Kan ikke forstå annet enn at disse farkostene, foruten om at de er fullstendig unyttige støysendere/forurensende, er livsfarlige for oss padlere. Vi får håpe at det ikke skjer en ulykke , men det er nok naivt å anta.

Vel fremme på nordsiden av Usken fant vi en lun solvarm vik der eldstemann laget bål. Vi spiste pøle, appelsin og kvikklunsj til kaffe/te og slappet av i vårsolen. På vei hjem viste det seg at fjorden er full av niser. Eldstemann fikk nise ca 3 meter fra kajakken. Når det pustet var det stor stas.  Vi svingte innom badeviken under Lifjell der Forsvaret har detonert torpedoer de siste ukene, der ser det ikke bra ut nå. Mye sprengt stein i alle kanter, også på land. Det blir en ryddejobb senere i vår. Eldstemann var allerede godt i gang med ryddejobb og hadde plukket med seg både flasker og isopor, plastposer mm som lå i fjorden. Vi padlet hjem i ettermiddagssol, og hadde såvidt kommet innendørs da tåken kom raskt drivende inn fjorden. Det ble vanskelig å se noe over 50 meter.  Godt å komme i hus.

2 kommentarer:

  1. Så herlig med niser da. Det med vannscooter kan bli et problem, men jeg føler meg egentlig litt tryggere på vannscooter nå enn det jeg gjorde før. Grunnen er jo at de har langt større oversikt over området rundt seg enn en mellomfeit halvfull fyr i en 40 fot pluss cabincruiser. Er selvfølgelig enig med deg om ulovligheten av hastigheten innunder land. Blir spennende å se her i sommer i den nye nasjonalparken, Færder nasjonalpark der er all scooterkjøring forbudt.

    SvarSlett
    Svar
    1. La oss håpe du har rett ifht vannscooterne. Fulle båtførere er nok heller ikke å foretrekke, men når det er sagt så opplever jeg at de aller, aller fleste som beveger seg på sjøen oppfører seg hensynsfullt og korrekt.

      Slett