søndag 13. september 2015

Øyarvatn - Rågelåni

Det er ikke så ofte at jeg padler over tregrensen, men dette er en av de fineste turene som går ca 850 moh som jeg kjenner til. Sist gang jeg tok turen padlet jeg dobbelanitaen med minstemann i august 2009. Det var ca en måned etter den episke padlingen fra Sverige til Finland, og ca to måneder før jeg startet bloggen.

Øyarvatnet er en innsjø i Sirdal kommune i Vest-Agder og Valle kommune i Aust-Agder. Den er er en del av Kvinavassdraget og er regulert som magasin for Kvinen kraftverk. Vatnet ligger på veien over fra Suleskar til Brokke i Setesdal. Turen starter og slutter ved kraftstasjonen. En kan kjøre helt frem til vannet. Det er godt med parkeringsplasse selv om det denne helgen var fullt med biler pga reinsdyrjakta. Etter et par kilometer er det en overbæring på noen hundre meter fra Øyavatnet til Rågelåni pga høydeforskjell på noen meter før en padler noen få kilometer inn til Sirdalsheienes flotteste sandstrand og teltplass. 

Vannet var bedøvende kaldt, og mange valgte å ta turen uti både når vi kom fram og om morgene etter. 
Telplassen er bra som basecamp for toppturer i nærområdet, og når vi var der var det endel multer som var modne. 


Passet bra til morgengrøten. Vi hadde ett fantasisk flott høstvær med sol og relativt moderat med vind. 
En flott tur som anbefales for alle, men husk at vannet er kaldt og vinden kan være meget sterk på høyfjellet, slik at en viss turvane og godt utstyr er bra å ha med. 
Stedet er relativt tilgjengelig både fra vannet og til fots, og nå lå det endel boss som ikke var tatt med tilbake. Blir provosert over såkalte friluftsfolk som utviser så dårlige holdninger ved å legge igjen boss (som ikke var biologisk nedbrytbart) i naturen. Vi plukket selvsagt dette med oss hjem, men husk sporløs ferdsel er ett krav til oss som besøker så flotte steder.

2 kommentarer:

  1. Insjöpaddling blir mer o mer intressant, speciellt efter att ha sett dina fina bilder på er höjdartur!

    SvarSlett
  2. Hyggelig at du ble inspirert! Høsten er fantastisk på fjellet.

    SvarSlett