søndag 8. januar 2017

Vintertur til Krogholmen

For oss padlenerder er vinteren en flott padlesesong.
Klart i vannet og en spesiell stemning i naturen. Etter ett kraftig regnvær var det meldt klart og fint vær Lørdag med tilskyning natt til søndag. Temperaturen er lite vinterlig og minner mer om en dårlig sommerdag, slik at pyser som meg også kan komme med på overnattingstur. Årets første overnattingstur ble ett faktum.

En så enkel som mulig og etter en drøye 11 kilometer landet jeg etter en humpende overfart på stranden til Krogholmen. På toppen av den fant jeg en ypperlig teltplass, på en ikke alt for fuktig åpning i lyngen som passet akkurat til teltet, og fikk herlig kreklinglyng underlag - noe som er en favoritt.

Klar og fin ettermiddag ble til en stjerneklar og kald kveld med noen blå grader, men ikke mer enn at det ble varmt og godt i vintersoveposen.


Det var nesten litt vanskelig å krype ut av soveposen på morgenen og det er ingen vits i å stå opp før det er noe lys, så jeg lå en stund og hørte vinden suse i de tre grantreene på holmen.
Vinden hadde ila natten snudd fra Nord til Øst/Sør og det ble noe side vind over Høgsfjorden, før jeg fikk overraskende kraftig motvind i Gandsfjorden. Det var veldig varierende vindforhold.
Jeg valgte derfor å padle helt inntil land slik at jeg fikk noe le fra vinden, før jeg krysset med vinden fra siden over til Jåttåvågen. Alt i alt en kjempefin start på friluftsåret 2017.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar