lørdag 30. september 2017

Äpplarö - Munken i Källskärs skärgård - Dag 4

Natten forløp stille. Kun avbrutt av bølger som skyllet mot stranden, og enkelte terneskrik fra rødnebbternen. Søvnkvaliteten i telt er uovertruffen - en blir endel av den nordiske sommernatten, noe som er veldig beroligende.

Med ett godt liggeunderlag - Expeds dunmat 9 cm med ekstra bredde blir selv de hardeste underlag en drøm å sove på. Selvsagt heller ikke verst å he en veldig god dunsoverpose som om sommeren kun brukes som dyne. Med noe fysiske utskeielser iløpet av dagen gir dette veldig god søvnkvalitet.

Etter en god frokost med musli og Kaffe, padlet vi en kort strekke til Husaö som er ett lite samfunn ytterst i Stocholms skärgård med egen butikk og daglig rutebåtanløp. Vi benyttet muligheten til å fylle opp kajakkene med mat, både saltmat og søtmat, og drikke.

Vi ble sittende å snakke med noen av de fastboende som fortalte at de er selvforsynt med drikkevann gjennom å gjøre saltvann (brakkvann) til drikkevann. Renseanlegget håndterer inntil 8000 liter i døgnet. Vi tok en runde rundt i byen før vi snakket med noen kajakkinteresserte om forskjellen på de ulike kajakkemodellen vi padlet. Det var da begynt å blåse og regne, så det var herlig å krype inn i kajakken, for å starte å padle.
Vi satte kursen rett øst - 90 grader, og stoppet ikke før vi var i le av en øy for lunsj.
Det ble en skikkelig "dårlig vær lunsj" - dvs inn til øyen uten skikkelig god landingsplass, men med trær som leet for vind og regn, og satte oss på nærmeste stein og det smakte godt med en varm pose varmmat, en slurk blåbär suppe til dessert, og en kopp kaffe. 20 minutter etterpå var vi i kajakken igjen. Fortsatt stødig kurs 90 grader over endel åpne strekk der vind og bølger bygget seg opp fra siden. Det er da en er glad for en kajakk med relativt høyt fribord som tar av for overskyllende bølger.

Jeg var veldig glad for at jeg hadde foretatt en grundig praktisk test av alt padleutstyr som jeg hadde med på denne padlingen, på Ryfylke rundt turen. Ryfylkerundt turen hadde avdekket små sprekker i tuben på spruttrekket mitt, ikke noe problem når det er ikke er bølger, men når bølgene skyllet over kajakken og over kanten på cocpitten - avdekket jeg lekasje i spruttrekktuben, den øverste del av spruttrekket som ligger inn mot overkroppen. Resultatet er at en konstant blir bløt. Dette kan i verstefall resultere i en alvorlig sikkerhetsrisiko ved nedkjøling, eller at en ikke kan padle på eller gode padledager. Jeg hadde derfor foretatt en bombesikker reparasjon med gaffataip av tuben.

Slik at overferden til Källskjär i 50-60 cm, og med noen enkeltbølger på godt over en meter gikk som på skinner.


Vi kom frem på tidlig kveld i lett regn og etter litt padling på jakt etter en høvelig campplass fant vi ett sva som det var mulig å få 5 tunge kajakker opp på en fornuftig måte, samt med brukende teltmuligheter.


Etter landing og reising av telt, var det herlig å ta ett forfriskende sjøbad før middag, og å krype inn i teltet for for en lang natt med søvn.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar