søndag 26. november 2017

Lågskär - Kökar

Fra Lågskär til Kökar kunne vi enten ta rett øst eller gå nordover i østlig retning.
Morgenstemning på Lågskär.

Den østlige ruten hadde ett åpent strekk på 23 kilometer før første ilandstigningmulighet, og det var ingen butikk på ruten. Vi var etterhvert blitt sugner på å fylle opp kajakkene og få ett bedre måltid på resturant. Selve padlingen til Kökar var ca 10 km kortere enn den nordlige traseen 50 vs. 60 km. Da det var også meldt noe vind fra sør. Vi sa farvel til det flotte fyret og valgte å ta den noe mer beskyttede ruten nordover.

Det var en 10 kilometer åpen strekning til første holme, og havet lå speilblankt før det om ettermiddagen ble laber bris. På Åland gjelder ikke allemannsretten, og en skal ha tillatelse til å telte fra grunneier.  Det er imidlertid ikke enkelt å treffe på grunneier på skjærene, slik at det blir å ta seg litt til rette i den yttre skjærgården.Vi overnattet på Inre Ljusskär før vi fortsatte dagen etter til Kökar.

Det ble frisk bris fra sør og det ble flott padling i bølger på rundt en meter over til Kökar.

Kökar er en kommune i landskapet Åland i Finland. Kökar ligger sørøst i Ålands skjærgård. Kommunesenteret er Karlby. Kommunen har fergeforbindelse til Lumparland og til Galtby i Korpo i Finland.   


Vi padlet forbi fergestedet gjennom kanalen til Karlby der vi etter mye om og men fikk telte i båthavnen - vi er tross alt små båter. Etter å ha etablert camp var det rett i resturanten på Brudhäll. Etter en god uke i kajakken var suget etter mat påtagelig, og vi avsluttet måltidet med dobbel dessert. 

 Vi valgte å ta en liten pausedag og vi inntok deluxs frokost på kafeen til Skärgårdsbrød Kökar. Den satt godt! Vi handlet inn mat på den lokale butikken, før vi på ettermiddagen pakket sammen og padlet noen kilometer sørover til Källskär - en fantastisk øy.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar