torsdag 3. november 2011

Frisk tur på mørk fjord

Rogaland Sørøstlig liten eller stiv kuling 15 m/s utsatte steder, til dels sterk kuling 20 på kysten i sør. Skyet, perioder med litt regn.

Avtalte en kveldstur rundt Usken. Det var begynt å mørkne når vi la ut så vi lyste som juletre. Det gikk i frisk motvind i rettning Store Marøy. Underveis fikk vi tung retursjø fra kaianleggene langs Østre bydel. Overfarten til Store Marøy gikk sakte, men det var fremdrift.  Nord for Store Marøy er det endel steingrunner og det gjaldt å unngå store brytende bølger og steiner. Jeg fikk inn en fulltreffer fra venstre og la støttetak og ble flyttet noen meter til høyre.  Friskt, salt og godt.

Det var over 10 grader i luften og ca det samme i vannet, så temperaturen var god. Vi gikk sakte langs sørsiden av Usken i økende vind, og når vi kom til sørøstsiden ble vinden så heftig at kajakkene ikke beveget seg fremover og sjøfokken kom mot oss. Godt over 15 ms. Vi besluttet å snu, og returnerte i stor fart til Storavigå for en kopp kaffe, lefse og sjokolade. Deretter var det i kajakken i full fart mot Store Marøy. Brytende bølger på 1 1/2 meter var interessant erfaring i mørke. Det startet å regne og vi besluttet å avbryte i Lervigå og fikk transport tilbake til klubbhuset. En hard og flott tur på 14 kilometer.

2 kommentarer:

  1. Hehe, takk for turen. Vaska salt ut av trynet og slokna som en stein i går!

    SvarSlett
  2. Selv takk Audun. Det var en tøff tur! Har aldri sett så store bølger i Riskafjorden. Stilig.

    SvarSlett