tirsdag 31. januar 2012

Bonustur


Kjempevær i dag - sol og blikkstille. Jeg gikk litt tidlig fra jobb, og var i kajakken ca 1615. Satte kursen mot store Marøy, tett båttrafikk under bybruå. Fikk morsom medsjøpadling av båtbølgene ut til Marøy der en kar hadde rigget bål i fjærå. Jeg padlet vider rundt sørsiden av Usken i sol. Solen forsvant og kald trekk kom ned fra Hogstad og Li så jeg trakk på neoprenhetten.

I mørke padlet jeg forbi tesistholmen langs Kalvøy kom det vind og bølger ut Høgsfjorden, og i mørke ble det kjekk padling.
Når jeg kom i land var det ett tynt islag på bakdekk. Jeg var god og varm etter 23 samenhengende kilometer på noe under 3 timer.

2 kommentarer:

  1. Her legger det seg også is på kajakken når man padler. Men det har heldigvis nærmet seg nullpunktet litt nå, straks koseligere å padle når man kan ha kameraet oppe en liten stund før man får neglesprett. ;) Tøffing som padler i mørke og vinter samtidig!

    SvarSlett
  2. Ser at dere også har fått is som en kan gå på skøyter på – missunnelig, men leste i avisen at det nærmer seg skøyteis her også. Skal bli kjekt å børste støv av langturskøytene igjen. Padleturen min var en akkumulering av risikomomenter - kaldt vann, kald luft, mørke som gjør en usynlig for andre båtførere - er glad at ursuitdrakten er godt utstyrt med reflekser og jeg har godt med lys dersom det blir nødvendig, og mørke er en utfordring rent balansemessig, etterhvert bølger som gjør det litt uberegnelig særlig når de kommer skrått bakfra. Turen gikk derfor i kjent farvann, så nær land og så skjermet som mulig. Når en har kontroll på risikomomentene var det er herlig tur i krisp luft med måneskinn og stjerner. Topp!

    SvarSlett