mandag 8. september 2014

Teknikkurs i Stavanger


Da var det på tide med ett nytt teknikkurs det andre for sesongen. Jeg hadde sett frem til en helg i kajakken, særlig da yr.no meldte strålende vær.

Desverre endret værmeldingen seg 180 grader før helgen opprant, og værvarselet lovet nå 70 mm ila ett døgn. Men vær er jo ingen hindring, for det finnes ikke dårlig vær når en først er i kajakken.

Det var hektisk stemning med start av to kurs - ett grunnkurs og ett teknikkurs i kajakklageret til Stavanger Kajakklubb lørdagsmorgen. Teknikkurset startet med seal launch fra brygga. En bør jo distansere seg fra grunnkurset umiddelbart.

Vi hadde heldigvis en badeglad og positiv gjeng med masse ståpåvilje da vi startet med en kjapp repitisjon av kammeratredning. Så startet regnet.



Vi fikk ila lørdagen gjennomgått de ulike tekniske elementene og deltakerne fikk prøve litt på øvelsene i 2 stjerners forhold. Eskimoredning, baugtak, sideveis forflytning osv satt overaskende raskt som ett skudd - selvsagt med ett visst potensiale for forbedringer.


Vi fikk også tid til en lite friminutt på slutten av dagen før vi padlet hjem og rigget utstyret klart til oppmøte dagen etter på havet.

I løpet av natten hadde de 70 mm med regn tømt seg fra skyene over Stavangerområdet og en av kajakken hadde samlet så mye vann at vi var 3 stk som måtte ta i for å få ned en av kajakkene fra biltaket.


Vi startet padlingen for å få noe som lignet på 3 stjerners forhold for å starte arbeidet med å få baugtak, kanting, hengetak osv under huden.





Det blir ikke det samme å sitte å slå årebladet i vannet på flattvann når en skal innlære lavt støttetak. Det er betydelig bedre å finne forhold som utfordrer padleren slik at en blir nødt til å få til støttetak ellers så er det cowboy/annen egenredning eller kameratredning. Sånn er det bare.  Etter lunsj hadde det frisknet til og det ble veldig bra forhold for teknikktrening.


Synfaring av mulig sted for teknikktrening av medinstruktør. Litt av kajakken skallet av etter bunnkjenning, men som proffe instrukt er vi alltid like blide jfr bildet under.





For å få inn rulle i relle forhold for de som behersker det, styretak bak og høytstøttetak fant vi flotte forhold på stranden. Flott teknikkrening i supre brytende bølger.




Solen hadde tittet frem og alle så ut til å kose seg. Mye padleglede kom frem under denne dagen.
En kursdelaker laget disse rapportene fra kurset:

Del 1

Del 2

Utrolig kjekt å ha med seg en slik gjeng med relativt nye padlere ut på sjøen og som forhåpentligvis blir ivrigere enn noen gang.


2 kommentarer:

  1. Härligt! Jag har själv funderat på att ta en sån kurs och efter den här läsningen blir jag ju bara mer sugen. Fin blogg förresten!

    SvarSlett
  2. Takk Emma, kjekt at du ble inspirert! Ha en fin høstpadling:-)

    SvarSlett