onsdag 30. desember 2015

Padleåret 2015

Padleåret 2015 er nok langt fra det mest aktive året, men på mange andre måter ett bra padleår. Jeg har heller ikke vært så aktiv på bloggen med turene. Særlig småturene uten noe særlig å melde er utelatt fra bloggen. Mest gledelig er at jeg har hatt flere flott overnattingsturer med tenåringen og det virket som om de koste seg riktig godt på turene. Er også veldig fornøyd med Bergans Wiglo teltet som rommer oss alle på en bekvem måte. Se presentasjon av teltet her.

Januar


Litt Rull og Tull ble det tid til i hjemmeviken i januar.Februar


Padleåret på bloggen startet først i februar med søndagstur til Krogholmen i flott men vindfullt vær. Turbeskrivelse her.
April


I april arrangerte Stavanger Kajakklubb en lavterskel surfetur med kajakker på Hellestø stranden med grilling. Se flere bilder og tekst her.


Mai


I mai fikk jeg bekreftet at padleformen var elendig og fikk kjørt meg skikkelig i sammen med Martin og Karin som padlet norskekysten.


De var selvsagt i kanonform og flaks for meg fikk vi kuling i ryggen under kryssing av Boknafjorden som ble tilbakelagt på rekordfart.


Se blogg innlegg fra Martin her og mitt her.

JuniI begynnelsen av juni var det klart for teknikkurs. Jeg var litt småsyk under gjennomføringen av teknikkurset, men en stødig kurspartner bidrog til en god gjennomføring. For første gang på mange år kunne vi pga været ikke legge andre dag til utsiden av Nord-Jæren. Vi fikk imidlertid gode forhold på nordsiden av Hundvåg. Nytt kurs settes opp i mai/juni 2016 og dersom en ønsker å videreutvikle padleteknikken er dette kurset. Mer fra kurset her.

I slutten av juni var det rullekurs med Helen Wilson og Mark Tozer.


Ble inspirert til å trene på stormrullen. Paret kommer tilbake til Stavanger i juni 2016 så dersom du ønsker inspirasjon til å lære nye ruller eller å lære å rulle kajakk er dette anledningen. Mer fra happeningen her.

Avsluttningsvis i juni var det Aktivitetslederkurs. Godt motiverte og flinke kursdeltakere gjorde at gjennomføringen gikk forbilledlig. Mer fra kurset her.


August


I august var jeg og guttene en tur ut til Kvitsøy. En vedlig flott plass for å bedrive ulike former for padling, samt friluftsliv. Turbeskrivelse her.Slow-video fra Kvitsøyturen.

September


I september ble det klubbtur til Rogelåni. Fantastisk padling og camp over tregrensen. Turbeskrivelse her.


Oktober


I oktober ble det mye fin padling Storavatnet ett av flere vann i Lutsivassdraget i Sandnes kommune.


Høsten i oktober ga også flere anledinger for lek og morro i bølgene på Hellestø.


November


I november fikk hele familien til en flott tur til Hellestø og den eldste tenåringen fikk en fin opplevelse i bølgene.

Alt i alt ett flott padleår med ansporinger til mange fine turer med familie og padlevenner i 2016!

Refleksjoner


Litt mørke skyer på himmelen er de forholdvis mange nestenulykker som har skjedd ila høsten. Har registrert at noen padler mister åren under padling og blir drivende hjelpesløs rundt, heldigvis slik at noen kunne komme assisterende til. Har selv observert padlere som er alene liggende bak på dekk uten adekvat utstyr og kunnskap, men at vinden tilfeldigvis var gunstig og padleren blåst/skylt på land etter en relativ kort tid.
Senest i dag ble 2 padlere, sannsynligvis flinke og godt erfarne padlere, plukket opp i havnebassenget pga kraftige kastevinder som ble for mye for padlerne. Se oppslag i Stavanger Aftenblad her. Det blåste ca 15 sekm med 23 sekm i kastene på Sola, og muligens enda mer i Byfjorden.  Det endte heldigvis godt.

Test av grenser er bra, men under kontrollerte forhold. Det er ingen god utvikling med for mye "happy go lucky". Oppfordrer derfor alle til å ta kurs og oppholde seg i ett padlemiljø for å skaffe seg kunnskap om padling, samt ha inne hva en selv og medpadler med god margin kan mestre.

Det er også fornuftig å ha en plan B. Har selv flere ganger tatt en telefon for å bli hentet, da jeg ikke ville risikere en sjanseseilas. Fjellvettregelen om å snu i tide gjelder også for padling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar